استان مازندران                   

                       

تله کابین رامسر

Raamsar TeleCabin

 

در خطه ی سرسبز شمال ایران، هم جواری دریا با کوه های سبز و جنگلی زیبایی چشم نوازی را به وجود آورده است. سالانه میلیون ها گردشگر از این نواحی بازدید می کنند و همین امر، نه تنها بهانه که یکی از ملزومات توسعه ی فضاهای گردشگری مناسب است. پس از تله کابین نمک آبرود چالوس ( که اکنون با دو خط به فعالیت مشغول است ) و تله کابین لاهیجان، تله کابین رامسر سومین مجموعه ی تله کابین در شمال کشور محسوب می شود که به همت و با سرمایه گذاری بخش خصوصی ساخته شده است.

تله کابین رامسر در سال 1388 شروع به کار نمود. طول مسیر آن حدود 1850 متر است و از سمت دریا ( شمال جاده ی ساحلی ) شروع می شود، از عرض جاده ساحلی عبور می کند و پس از طی چند صد متر که از روی محوطه ی جنوبی تله کابین و مزارع و باغ های مرکبات رد می شود، ارتفاع می گیرد و تا حدود 500 متر بالا می رود. تنوع مسیری که این تله کابین طی می کند و زیبایی های منطقه در نوع خود منحصر به فرد است. از اقدامات جالبی که سازندگان تله کابین انجام داده اند، یکی ساخت محوطه ی وسیعی تحت عنوان بام رامسر ( در سقف ایستگاه بالایی تله کابین ) است که چشم انداز فوق العاده زیبایی را به دور از هر گونه خطر سقوط فراهم ساخته است.

تله کابین دارای 16 پایه است و زمان طی کردن مسیر رفت یا برگشت بستگی به میزان شلوغی یا خلوتی فرق می کند و شما بین 12 تا 15 دقیقه در راه خواهید بود.

محدوده ی محصور ایستگاه بالای کوه به شکل مناسبی محوطه سازی شده است، هرچند به دلیل وجود پله های متعدد، گردش در این محوطه برای بیماران قلبی، مبتلایان به آرتروز شدید زانو و سالمندان چندان مناسب نیست.

مسئولین مجموعه تله کابین رامسر تلاش کرده اند تا مجموعه ی متنوعی از لحاظ جاذبه های گردشگری فراهم آورند. پیست اتومبیل رانی ( کارتینگ )، محوطه پینت بال، ساحل و اسکله ی تفریحی از جمله ی این موارد هستند.

یک مجموعه فواره ی موزیکال نیز در محوطه وجود دارد که اگر هوا مناسب باشد، صرف دقایقی چند در کنار آن خالی از لطف نیست.

موقعیت جغرافیایی:

استان مازندران، شهرستان رامسر. " 36 '57 ْ36 شمالی و "02 '36 ْ50 شرقی. ارتفاع از سطح دریا: از منفی 21 متر ( پایگاه سوار شدن در پایین ) تا 540 متر ( بالاترین نقطه تله کابین ).

نحوه دسترسی:

تله کابین رامسر در فاصله ی 5 کیلومتری غرب رامسر ( به سمت رودسر ) و 103 کیلومتری شهر رشت واقع شده است. جاده ی ساحلی در این قسمت به صورت اتوبانی است ولی از هر دو طرف جاده می توانید وارد مجموعه شوید و همچنین از هر طرف که می خواهید خارج شوید. همان طور که گفته شد مجموعه ی تله کابین در دو طرف جاده واقع شده است و جهت عبور خودرو های سواری زیرگذر وجود دارد. برای عبور پیاده نیز علاوه بر زیرگذر می توانید از پل هوایی عابر پیاده استفاده کنید.

شهر رامسر غربی ترین شهر استان مازندران است. از نظر مسافت، نزدیکترین طریقه رسیدن به رامسر از تهران، از طریق کرج، چالوس و تنکابن است. هرچند مسیر کرج، قزوین، رشت، لاهیجان، لنگرود و رودسر نیز خالی از لطف نیست.

كاخ موزه رامسر

Ramsar museum 


کاخ سلطنتی رامسر یا کاخ مرمر یکی از نفیس‌ترین آثار دوران پهلوی در شمال ایران است. این کاخ به دستور رضا شاه پهلوی در سال ۱۳۱۶ به بهره برداری رسید و تا انقلاب سال ۱۳۵۷ به عنوان اقامتگاه خانواده پادشاهی استفاده می‌شد. ساختمان کاخ در میان باغی به مساحت ۶۰۰۰۰ متر قرار دارد که اولین نهال‌های مرکبات اصلاح شده و گیاهان تزیینی نایاب در این باغ کاشته شده‌است و یکی از جالب‌ترین و متنوع‌ترین باغ‌های ایران است. معماری این کاخ با زیر بنای حدود ششصد متر اثر مهندس هوانس غریبیان با نظارت معماران ایرانی و آلمانی آن روزگار است. بنای کاخ از سنگ مرمر سفید رگه در با ایوانی دارای ۴ ستون حجاری شده از سنگ مرمر یکپارچه‌است و در دو سوی پلکان پشت کاخ، دو مجسمه مرمرین ببر قرار گرفته‌است. در ابتدای بنا یک تالار مرکزی قرار دارد که دربهای اتاق‌های جانبی به آن باز می‌شود. پس از انقلاب، این کاخ تحت مالکیت بنیاد مستضعفان قرار گرفته و با عنوان تماشاگه خزر به صورت موزه برای عموم قابل بازدید است. آثار به نمایش در آمده در این موزه شامل مبلمان، شمعدان‌ها و بوفه‌های آنتیک، مجسمه‌های برنزی و مرمرین نفیس و تابلوهایی از هنرمندان مشهور جهان است

جواهرده

Javaherdeh

 جواهرده، جواهر سبز و بهشتی عروس شهرهای شمالی ایران رامسر است. شاید بتوان گفت روستای مدرنی که طبیعت بکر و دست نخورده خود را هم چنان با عنایت اداره منابع طبیعی حفظ کرده است؛ چرا که جواهرده روستایی در دل کوهستان و جنگل است که همه جهات و حدود اربعه آن را منابع طبیعی محاصره کرده و روستا را به قرق خود در آورده است. همین امر موجب شده که طبیعتی بس روح افزا و آرامشی بی مانند برای باشندگان آن ببخشد. مهم ترین مزیت جواهرده همین حصر منابع طبیعی است؛ چرا که ساخت و سازهایش را محدود و اجازه هر گونه تصرف بدقواره را از طبیعت گریزان گرفته است.


استان گیلان 

تله کابین لاهیحان

Lahijan TeleCabin

اگر به شهر لاهیجان سفر نموده اید حتماً برای دیدن مناظر زیبای كوهها اطراف و مناظر دیدنی دیگر به تله كابین لاهیجان مراجعه نمائید . چشم انداز طبیعی لاهیجان بر فراز این تله كابین صد چندان می شود . این تله كابین بر روی كوه «شیطان كوه» قرار دارد كه برای رسیدن به آن یك مسیر آسفالته طی خواهد شد و با خودروی سواری به نزدیكترین نقطه جهت استفاده می توانید برسید.

مشخصات فنی

تله کابین احرار در شهرستان لاهیجان و دارای مناظر زیبای طبیعی می‌باشد طول افقی حدود 1500 متر اختلاف ارتفاع ایستگاه اول و دوم حدود 210 متر ، ظرفیت خط 1000 نفر در ساعت با 5 دکل بین راه که فواصل بین آنها از 150 الی 650 متر می‌باشد . همچنین حداکثر اختلاف ارتفاع کابین تا سطح زمین در بعضی نقاط به 110 متر می‌رسد . کابینها 6 نفره با دربهای اتوماتیک با نام تجاری اومگا 3 ساخت کشور سوئیس ، کابینها از جنس آلومنیوم و پلی کربنات با جدید ترین طراحی روز اروپا می‌باشد . شرکت سازنده دستگاه تله کابین یکی از معروفترین سازنده‌های تله کابین در دنیا بنام شرکت دوپل مایر اتریش است که از اوایل قرن گذشته سابقه ساخت این تجهیزات را دارد .

 

آلبوم دیدنیهای منطقه